"Mexikói" rizseshús kukoricával
sponsored links
Tomikám elment Tatuskáért Legkisebbikemmel autóval, és tegnaphoz hasonlóan ma megint elaludt a kocsiban, nem ébredt föl akkor sem, amikor Legkisebbikem behozta így most van egy kis idõm blogolásra.
Ma megint egy gyorsan elkészíthetõ és finom csirkemelles ételt készítettem. Olyan ebéden törtem a fejem, hogy ne kelljen sok idõt a konyhában tölteni, hiszen már csak néhány nap van szerdáig, amikor hazarepül a kis Drágám. Végül emellett az egytálétel mellett döntöttem, mert a család minden tagja szereti. De nem csak currys vagy petrezselymes lehet a rizseshús, most "mexikói" fûszerezésû lett. Igaz, mexikói fûszerkeverékem nem volt itthon, de nagyjából emlékeztem a mexikói ételek ízvilágára, hogy és arra, hogy az oregano az a fûszer, ami biztosan kell bele. Szétnéztem a neten is, aztán ezekkel fûszereztem a mexikói hatású rizseshúsomat: 4 fehér kanál ételízesítõ, 1 fehér kanál hot wings fûszerkeverék, 1 fehér kanál szárított oregano, 1 fehér kanál csípõs fûszerpaprika, kevés frissen õrölt bors, kb. fél kávéskanálnyi frissen õrölt koriandermag, csipet fokhagyma granulátum, 1 kávéskanál chilipor.
A rizseshús hozzávalói: 1 nagy fej hagyma apróra vagdalva, 4-5 evõkanál olaj, 2-2 új ...